Cukormentes Vajbabfőzelék Recept
Egyszerű, ízletes vajbabfőzelék receptünk, amely cukormentes és ideális választás vegetáriánus étrendet követők számára.
A szükséges hozzávalókat a leírás alatt megtalálod, és már rakhatod is őket a kosárba, hogy könnyen beszerezhesd őket az elkészítéshez.
Hozzávalók (4 adaghoz):
- 1 kg vajbab
- 8 dl alaplé
- Só ízlés szerint
- 40 ml napraforgó olaj
- 2 evőkanál finomliszt
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál fűszerpaprika
- 1 dl víz
- 2 dl tejföl
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
-
Mossuk meg alaposan a vajbabot, majd vágjuk le a végeit, és aprítsuk fel.
-
Egy nagy fazékban öntsük fel az alaplevet, majd adjuk hozzá a vajbabot. Főzzük lefedve kb. 20 percig, vagy amíg a bab megpuhul. A főzési idő a bab frissességétől függ.
-
Közben egy másik serpenyőben forrósítsuk fel a napraforgó olajat. Adjuk hozzá a finomlisztet, majd kis lángon enyhén pirítsuk, amíg a liszt elveszti nyers színét és ízét.
-
Keverjük hozzá a zúzott fokhagymát a liszthez, és pirítsuk együtt 1-2 percig.
-
Szórjuk rá a fűszerpaprikát, majd keverjük további 1 percig. Azonnal öntsük fel hideg vízzel, és alaposan keverjük el.
-
Adagoljuk hozzá a tejfölt, majd öntsük vissza a fűszeres lisztes keveréket a vajbabhoz. Alaposan keverjük össze, majd főzzük további 5 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
-
Adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet, majd rottyantsuk egyet a főzeléken.
-
Az ételt forrón tálaljuk.
Reméljük, hogy élvezni fogod ezt az ízletes és egészséges vajbabfőzeléket, amely ideális választás a cukormentes és vegetáriánus étrendet követők számára! Jó étvágyat kívánunk!