50 különböző fajtáját ismerhetjük, ezek közül a két legismertebb, a hagyományos lencse és a vöröslencse található meg termékkínálatunkban. A hüvelyesek közül az egyik legtáplálóbb és legkönnyebben emészthető növény, aminek köszönhető, hogy fogyasztása kedvezőbb a babhoz és borsóhoz képest. A szója után a lencsének van a legmagasabb fehérjetartalma.
A lencse leginkább az újév beköszöntével kerül a gasztronómia középpontjába a régi hagyományok miatt, miszerint a fogyasztása esetén anyagilag szerencsések leszünk az adott évben. Pedig az év többi részén is nagyon hasznos táplálékként szolgálhat, mivel a legtáplálóbb hüvelyesek közé tartozik a magas fehérjetartalma miatt és összetevői fokozzák az immunrendszer működését, ezáltal segíti a betegségek megelőzését. Várandósok számár is kifejezetten ajánlott, mert egy adag lencse fedezi a napi folsavigényük 90%-át.
Összetevők: Lencse Átlagos tápérték 100g-ban: Energia (kJ): 1384 kJEnergia (kcal): 331 kcal Zsír (g): 1 g -telített zsír (g): 0,5 g Szénhidrát (g): 45 g -cukor (g): 2 g Rost (g): 15 g Fehérje (g): 26 g Só (g): 0,01 g
Mondja el véleményét!
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!