Összetevők
Szárított zöldségek 39% (paradicsompor és -pehely, vöröshagyma, piros- és zöldpaprika, fokhagymapor), Búzaliszt, Burgonyakeményítő, Római fűszerek (kömény, őrölt chilipaprika, őrölt csípős pirospaprika), Szárított élesztőkivonat (élesztőkivonat, étkezési só), Marhazsír (marhazsír, antioxidáns: rozmaringkivonat), Cukor, Szárított petrezselyemlevél, A %-os értékek az összetevők termékben jelen levő mennyiségét jelentik
Tartalmazhat tejet, tojást, szóját, zellert és halat.
Az allergén információk az összetevők között vastagon kiemelve találhatók.
Tápértékre vonatkozó információk
100 g-ban | 1 adag készételben (a 4 adagból) | RI %* egy adag készételben | |
---|---|---|---|
Energia | 1562 kJ | 1681 kJ | |
371 kcal | 402 kcal | 20% | |
Zsír | 8,0 g | 12,4 g | 18% |
-amelyből telített zsírsavak | 2,2 g | 3,1 g | 16% |
Szénhidrát | 55,9 g | 43,0 g | 17% |
-amelyből cukrok | 19,1 g | 2,1 g | 2% |
Rost | 9,9 g | 9,6 g | .... |
Fehérje | 13,5 g | 29,7 g | 59% |
Só | 3,6 g | 2,1 g | 35% |
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)
Elkészítés és tárolás
Elkészítés és felhasználás
Friss hozzávalók és elkészítési javaslat:
30 dkg darált hús, 20 dkg bab, kukorica ízlés szerint, 5 dl hideg víz, olaj, só ízlés szerint.
1. A darált húst kevés olajon megpároljuk.
2. Hozzáadjuk az 5 dl hideg vizet, a tasak tartalmát, a lecsepegtetett babot és kukoricát, majd ízlés szerinti sóval (javaslat: 3-4 g só) jól elkeverjük.
3. Időnként megkeverve 10 perc alatt készre főzzük.
Tárolás
Szav. idő: 12 hó
Mondja el véleményét!
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!