Összetevők
Szárított sajtpor (sajtporok 30,8%: camembert, dán sajt, emmentáli, gouda, kéksajt; tejsavópor), Burgonyakeményítő, Kukoricakeményítő, Búzaliszt, Cukor, Vöröshagymapor 5%, Napraforgóolaj, Szárított élesztőkivonat (élesztőkivonat, étkezési só), Szárított petrezselyemlevél 0,6%, Természetes aroma, Fűszerek 0,45% (oregánó, őrölt kurkuma), Savanyúságot szabályozó anyag: citromsav
Tartalmazhat tojást, szóját, zellert és halat.
Az allergén információk az összetevők között vastagon kiemelve találhatók.
Tápértékre vonatkozó információk
100 g termékben | Egy adag készételben* (a 4 adagból) | RI %** egy adag készételben | |
---|---|---|---|
Energia | 1881 kJ | 1693 kJ | |
449 kcal | 404 kcal | 20% | |
Zsír | 19,9 g | 10,0 g | 14% |
- amelyből telített zsírsavak | 10,6 g | 4,7 g | 24% |
Szénhidrát | 50,8 g | 46,6 g | 18% |
- amelyből cukrok | 14,3 g | 10,9 g | 12% |
Rost | 1,9 g | 8,5 g | - |
Fehérje | 15,0 g | 31,7 g | 63% |
Só | 5,0 g | 1,5 g | 25% |
*Összesen 310 g készétel (az elkészítésnél felsorolt friss hozzávalókból készítve). | |||
**Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal). | |||
Ha gyermekének készíti, az adagot a gyermek korához mérten változtassa. |
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)
Elkészítés és tárolás
Elkészítés és felhasználás
Friss hozzávalók és elkészítés:
40 dkg csirkemell, 2,5 dl tejszín, só ízlés szerint.
Köretként: 40 dkg vegyes zöldség, 16 dkg barna rizs.
1. A csirkemellet szeletekre vágjuk és egy hőálló tálba tesszük.
2. A tasak tartalmát összekeverjük a tejszínnel, ízlés szerint sózzuk (javaslat: 3 g, kb. egy csapott teáskanál), majd a húsra öntjük.
3. Előmelegített sütőben 200°C-on (légkeveréses sütő esetén 170°C-on) kb. 30 perc alatt készre sütjük. Barna rizzsel és párolt vegyes zöldséggel tálaljuk.
Étkezési javaslat:
A kiegyensúlyozott táplálkozás részeként fogyassza ételét barna rizzsel, zöldségkörettel, gyümölccsel és egy pohár vízzel.
Tárolás
Száraz, szobahőmérsékletű helyen tárolandó.
Mondja el véleményét!
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!