Termékleírás
Márka információk
Lucullus - Egy kis plusz
További leírás
Receptek, tippek, termékek:
www.szilasfood.hu
Sertéssült fűszersó
Összetevők
Étkezési só, Szárított zöldségek (fokhagyma, vöröshagyma, zellergumó), Ízfokozó (nátrium-glutamát), Fűszerőrlemények (fűszerkömény, koriandermag, majoranna, feketebors), Csípősségmentes paprikaolaj
Mustármagot is felhasználó üzemben készül.
Az allergén információk az összetevők között vastagon kiemelve találhatók.
Tápértékre vonatkozó információk
100 g termékben | |
---|---|
energia | 491 kJ / 117 kcal |
zsír | 1,7 g |
- amelyből telített zsírsavak | 0,2 g |
szénhidrát | 18 g |
- amelyből cukrok | 7,3 g |
fehérje | 4,9 g |
só | 59,3 g |
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)
Elkészítés és tárolás
Receptek
Receptajánlat
Pécsi aprópecsenye
Hozzávalók:
60 dkg sertés szűzpecsenye, 10 dkg füstölt szalonna, 2 evőkanál Lucullus Sertéssült fűszersó, őrölt fekete bors, 4-5 gerezd fokhagyma, 15 dkg csiperkegomba, 2 húsos zöldpaprika, 2 paradicsom, 15 dkg gyulai kolbász, 1 csokor petrezselyem, 1 dl fehérbor, 1,2 kg burgonya, olaj a burgonya sütéséhez.
Elkészítés:
A húst lehártyázzuk, majd vékony szeletekre vágjuk, tenyerünkkel kissé ellapítjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk, kisütjük, majd a szűzpecsenye szeleteket ráfektetjük. Megforgatva, 3-4 perc alatt fehéredésig sütjük. A fűszersóval meghintjük, megborsozzuk, a zúzott fokhagymával fűszerezzük, 1-2 percig pirítjuk. A gombát, a paprikát és a paradicsomot 1 cm-es kockákra vágjuk, és a pecsenyéhez adjuk, a karikákra vágott kolbásszal együtt. A felaprított petrezselyemmel megszórjuk, majd 7-8 perc alatt puhára pároljuk. A bort ráöntjük, még néhány percig pároljuk. A burgonyát 3-4 mm-es karikákra vágjuk, bő olajban kisütjük, jól lecsöpögtetjük, majd közvetlenül a tálalás előtt a kolbászos pecsenyével összeforgatjuk.
Elkészítés és felhasználás
Felhasználási javaslat:
A konyhakész sertéshúst dörzsölje be a fűszersóval és hagyja állni 20 percig. A húst, kiolajozott tepsiben, kevés vízzel, fólia alatt puhára pároljuk, majd a fóliát levéve, húslével locsolgatva zsírjára sütjük. A tasak tartalma 1 kg konyhakész sertéshús fűszerezéséhez elegendő.
Tárolás
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Mondja el véleményét!
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!