Termékleírás
Jellemzők
0,8-1 kg tészta ízesítéséhez
Összetevők
Őrölt fahéj, Őrölt szerecsendió, Őrölt szegfűszeg, Őrölt koriandermag, Őrölt ánizs, Őrölt édeskömény, Őrölt kardamom mag, Őrölt szegfűbors, Őrölt gyömbér
Elkészítés és tárolás
Receptek
Tészta mézeskalács házhoz és aprósüteményhez
Hozzávalók:
50 dkg liszt, 1,5 dl méz, 1 egész tojás, 5 dkg margarin, 13 dkg porcukor, 1,5 kávéskanál szódabikarbóna, 1 csomag Mézeskalács fűszerkeverék
Elkészítés:
A megolvasztott mézet és margarint elkeverjük a porcukorral, a tojással és a fűszerkeverékkel. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, majd apránként adagoljuk a mézes keverékhez. Az elkészült tésztát 5-6 órán keresztül állni hagyjuk, majd fél centi vastagra nyújtjuk, és a kívánt formára szaggatjuk. A sütőt melegítsük elő 180°C-ra, és a süteményt süssük aranybarnára.
Tipp:
Az elkészült süteményeket helyezzük zárható edénybe, és helyezzünk mellé egy félbevágott almát, így a sütemény visszapuhul.
Tárolás
Száraz, hűvös helyen tárolandó!
Mondja el véleményét!
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!