Jellemzők
Természetesen - ízfokozók, tartósítószerek, mesterséges színezőanyagok nélkül
Termék információk
A Kotányi Vadak fűszerkeverék aromás fűszerek és zöldségek finom, harmonikus együttese.
Márka információk
Kotányi Prémium Minőség
A minőség számunkra a legfontosabb érték. Tradíció 1881 óta.
Vadak fűszerkeverék
Egyéb információk
Aromazáró csomagolás
Összetevők
Zsálya, Kakukkfű, Borókabogyó, Mustármag, Fokhagyma, Jódozott étkezési só (étkezési só, kálium-jodid), Citrompor (maltodextrin, gyümölcs szárazanyag), Szegfűbors, Babérlevél, Zöldfűszeres-zöldséges keverék változó súlyelosztásban (pasztinák, karotta, zellergumó, póréhagyma, lestyán, petrezselyem), Bors, Szegfűszeg
A termék gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet (laktóz), szóját és szezámmagot is felhasználó gyártóüzemben készült.
Az allergén információk az összetevők között vastagon kiemelve találhatók.
Tápértékre vonatkozó információk
100 g-ban | |
---|---|
Energia | 1294 kJ / 309 kcal |
Zsír | 8,1 g |
ebből telített zsírsavak | 1,7 g |
Szénhidrát | 37 g |
ebből cukor | 16 g |
Fehérje | 13 g |
Só | 11,2 g |
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)
Elkészítés és tárolás
Receptek
Vadhúsos palacsinták
2 fő részére:
4 db sós palacsinta, 200 g vadhús (őz, szarvas, nyúl vagy vaddisznó), só, 2 EK olívaolaj, 1 kis fej apróra vágott vöröshagyma, 1 EK Kotányi Vadak fűszerkeverék, kevés vörösbor, 1/8 l pecsenyelé, 1 EK vörösáfonyakompót, vaj a forma kikenéséhez, Az öntethez: 4 EK tejföl, 2 db tojássárga, só, 1 TK Kotányi Kakukkfű
Elkészítés:
A megtisztított húst apró kockára vágjuk. A hagymát az olajon megpirítjuk, rátesszük a húst, megszórjuk Kotányi Vadak fűszerkeverékkel és rövid ideig tovább pirítjuk. Vörösborral és pecsenyelével felöntjük, kb. 20 percig pároljuk. Ezután ledaráljuk a húst és vörösáfonya-kompóttal ízesítjük. Megtöltjük vele a palacsintákat, feltekerjük és egy kivajazott formába helyezzük. Az öntethez a hozzávalókat összekeverjük és ezzel meglocsoljuk a palacsintákat. Előmelegített sütőben 180 fokon, 25-30 percig sütjük.
Tipp:
Tálaljuk friss salátával
További receptek a www.kotanyi.com oldalon
Elkészítés és felhasználás
Felhasználási javaslat:
Őz-, szarvas-, nyúl- és vaddisznóhúsból készült ételekhez ajánljuk.
Tárolás
Száraz helyen tartandó.
Mondja el véleményét!
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!