Termékleírás
Jellemzők
Természetesen - ízfokozók, tartósítószerek, mesterséges színezőanyagok nélkül
Márka információk
Kotányi Prémium Minőség
A minőség számunkra a legfontosabb érték. Tradíció 1881 óta.
Sült oldalas fűszerkeverék
Egyéb információk
Aromazáró csomagolás
Összetevők
Jódozott étkezési só (étkezési só, kálium-jodid), Cukor, Fokhagyma, Gyömbér, (8%) mézpor (glükózszirup, méz szárazanyag, fruktóz), Paprika, Cayenne bors, Vöröshagyma, Borsórost, Repceolaj, Narancspor (narancs szárazanyag, maltodextrin), Természetes aroma
A termék gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet (laktóz), zellert, szóját, mustárt és szezámmagot is felhasználó gyártóüzemben készült.
Tápértékre vonatkozó információk
100 g-ban | |
---|---|
Energia | 957 kJ / 227 kcal |
Zsír | 2,4 g |
ebből telített zsírsavak | 0,4 g |
Szénhidrát | 41 g |
ebből cukor | 25 g |
Fehérje | 5,7 g |
Só | 35,7 g |
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)
Elkészítés és tárolás
Receptek
Sült oldalas fokhagymaszósszal 2 fő részére:
2 csík oldalas, 2 EK Kotányi Sült oldalas fűszerkeverék, 3 EK víz, 1 EK méz, 1 EK olaj, hagymakarikák tálaláshoz.
A fokhagymaszószhoz:
3 EK tejföl, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, pár csepp balzsamecet
Elkészítés:
Készítsünk páclevet a Kotányi Sült oldalas fűszerkeverékből, vízből, mézből, olajból és ebben hagyjuk állni a húsokat hűtőben egy éjszakán át. Másnap sütőben vagy grillen süssük ropogósra. A tejfölt, a felaprított fokhagymát összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint pár csepp balzsamecettel ízesítjük. A sült oldalast a fokhagymaszósszal és friss hagymakarikákkal tálaljuk.
Tipp:
Ropogós sült burgonyával kitűnő.
További receptek a www.kotanyi.com oldalon
Elkészítés és felhasználás
Akkor lesz a legfinomabb a sült oldalasa, ha a következő páccal készíti el: 2 EK Kotányi Sült oldalas fűszerkeveréket, 3 EK vizet, 1 EK mézet és 3 EK olajat összekeverünk. Az oldalasokat ebben a pácban egy éjszakán át hűtőben állni hagyjuk.
Felhasználási javaslat:
Kitűnő oldalashoz, lapockához, barbecue húsokhoz.
Tárolás
Száraz helyen tartandó.
Mondja el véleményét!
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!