Termékleírás
Jellemzők
Természetesen - ízfokozók, tartósítószerek, mesterséges színezőanyagok nélkül
Termék információk
A legfinomabb sertéssültek elkészítéséhez elengedhetetlen a Kotányi Sertéssült fűszersó. A keverék kifejezetten sertéshúsból készült ételekhez lett kifejlesztve.
Márka információk
Kotányi Prémium Minőség
A minőség számunkra a legfontosabb érték. Tradíció 1881 óta.
Sertéssült fűszersó
Egyéb információk
Aromazáró csomagolás
Összetevők
Jódozott étkezési só (étkezési só, kálium-jodid), Fokhagyma, Kömény, Koriander, Vöröshagyma, Bors, Paprika
A termék gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet (laktóz), zellert, szóját, mustárt és szezámmagot is felhasználó gyártóüzemben készült.
Tápértékre vonatkozó információk
100 g-ban | |
---|---|
Energia | 574 kJ / 137 kcal |
Zsír | 2,8 g |
ebből telített zsírsavak | 0,2 g |
Szénhidrát | 19 g |
ebből cukor | 8,9 g |
Fehérje | 5,8 g |
Só | 61,0 g |
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)
Elkészítés és tárolás
Receptek
Receptötletünk:
Sertéssült meleg káposztasalátával
4 fő részére:
1 kg csontozott sertéskaraj vagy comb, 1 csom. Kotányi Sertéssült fűszersó, 3 közepes fej vöröshagyma, kevés víz, 1 EK sertészsír vagy 2 EK olaj, 1 fej káposzta, 1 TK kömény, 4 EK fehérborecet, 1 csipet cukor, kevés víz, 3 EK olaj
Elkészítés:
A hagymát vágjuk fel apróra, tegyük egy tepsibe, a húst dörzsöljük be Kotányi Sertéssült fűszersóval és kenjük be zsírral vagy olajjal, helyezzük a hagymára, öntsünk alá egy kevés vizet. Minimum 1,5 órát süssük lefedve, közben egyszer fordítsuk meg a húst és locsolgassuk a szaftjával. A káposztát vágjuk négybe, gyaluljuk le, sózzuk, borsozzuk, szórjuk rá a köményt. Az ecetet, cukrot, vizet felfőzzük és a káposztára öntjük, majd meglocsoljuk olajjal.
Tipp:
Hagyjuk a káposztasalátát fél óráig állni, majd melegítsük fel újból.
További receptek a www.kotanyi.com/hu oldalon
Elkészítés és felhasználás
Felhasználási javaslat:
Kitűnő sertéssültekhez, filézett húsokhoz, húsos és gombás szaftokhoz.
Tárolás
Száraz helyen tartandó.
Mondja el véleményét!
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!