Jellemzők
Gyümölcs aromát kölcsönöz
Termék információk
A citromhéj illóolajban gazdag, melynek aromája igen intenzív, ezért használható jól sütésnél és fűszerezésnél. A Kotányi Citromhéjat különös gondossággal szárítottuk, hogy aromáit minél jobban megőrizze Önnek. Így kis mennyiséget felhasználva is elérheti a kívánt friss, citromos ízt.
Márka információk
Kezdetektől napjainkig kizárólag kiváló minőségű, folyamatosan ellenőrzött alapanyagokat használunk, ami garantálja a Kotányi-termékek különlegesen finom, aromákban gazdag ízét. Prémium fűszereinkkel örömteli a főzés és gazdaságos a fűszerezés.
Citromhéj szárított, reszelt
Egyéb információk
Aromazáró csomagolás
Összetevők
A termék gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet (laktóz), zellert, szóját, mustárt és szezámmagot is felhasználó gyártóüzemben készült.
Elkészítés és tárolás
Receptek
Citromos-mandulás csiga
1 tepsihez:
1 tekercs leveles tészta, 200 g szeletelt mandula, 1 csomag Kotányi Citromhéj, 1 cl Amaretto likőr, 2 tojásfehérje, 100 g marcipán, 1 felvert tojás
Elkészítés:
A mandulát a Kotányi Citromhéjjal és a többi hozzávalóval jól keverjük el. A masszát osszuk el a tésztán, majd tekerjük fel. Szeleteljük fel ujjvastagságú csíkokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és tegyük rá a csigákat, kenjük meg tojásfehérjével és előmelegített sütőben 190 fokon, kb. 8-10 percig süssük.
Tipp:
Az intenzívebb ízhatás kedvéért a szárított citromhéjat rövid ideig citromlében áztassuk.
További receptek a www.kotanyi.com/hu oldalon
Elkészítés és felhasználás
Felhasználási javaslat:
Süteményekhez, édességekhez, túrókrémhez, kalácshoz, hús-, hal- és szárnyas ételekhez ajánljuk.
Tárolás
Száraz helyen tartandó.
Mondja el véleményét!
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!