Termékleírás
Jellemzők
Természetesen - ízfokozók, tartósítószerek, mesterséges színezőanyagok nélkül
Termék információk
A Kotányi Grill klasszikus fűszersója a grillezők egyik kedvence. Kellemesen füstös íze minden grillezésre szánt húsféléből felejthetetlen ízélményt varázsol.
Márka információk
Kotányi Prémium Minőség
A minőség számunkra a legfontosabb érték. Tradíció 1881 óta.
Grill klasszikus fűszersó
Egyéb információk
Aromazáró csomagolás
Összetevők
Jódozott étkezési só (étkezési só, kálium-jodid), Paprika, Kömény, Fokhagyma, Cayenne bors
A termék gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet (laktóz), zellert, szóját, mustárt és szezámmagot is felhasználó gyártóüzemben készült.
Tápértékre vonatkozó információk
100 g-ban | |
---|---|
Energia | 621 kJ / 148 kcal |
Zsír | 4,2 g |
ebből telített zsírsavak | 0,5 g |
Szénhidrát | 18 g |
ebből cukor | 9,7 g |
Fehérje | 6,6 g |
Só | 59,4 g |
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)
Elkészítés és tárolás
Receptek
Pásztornyárs fenyőmagos rizzsel
Hozzávalók 2 fő részére:
100 g vesepecsenye nagyobb kockára vágva, 50 g felkockázott szalonna, 1 kisebb vöröshagyma félbe vágva, 1 kicsumázott zöldpaprika négybe vágva, 1 kisebb paradicsom, 1 EK Kotányi Grill fűszersó, 2 EK olaj,
A fenyőmagos rizshez: 2 marék hosszúszemű főtt rizs, 2 EK pirított fenyőmag, 1 TK vaj, 1 kisebb lilahagyma felkarikázva
Elkészítés:
A húst, szalonnát, paprikát, paradicsomot, vöröshagymát felváltva nyársra fűzzük. Kotányi Grill fűszersóval megszórjuk a nyársakat és kevés olajjal meglocsoljuk, majd grillezzük. A rizst fenyőmaggal és vajjal összekeverjük, megmelegítjük, tányérra szedjük. A grillezett nyársakkal és a lilahagyma-karikákkal tálaljuk.
Tipp:
A húst először közvetlenül a parázs felett grillezzük, így a húson kéreg keletkezik, ami meggátolja, hogy kiszáradjon. A húst utána már a parázstól távolabb süssük készre.
További receptek a www.kotanyi.com/hu oldalon
Elkészítés és felhasználás
Felhasználási javaslat:
Kitűnően harmonizál sertés- és marhahússal, szárnyasokkal, halfélékkel, de köményes íze miatt kitűnő burgonyás és zöldséges ételekhez is.
Tárolás
Száraz helyen tartandó.
Mondja el véleményét!
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!