Termékleírás
Jellemzők
Természetesen - ízfokozók, tartósítószerek, mesterséges színezőanyagok nélkül
Termék információk
A görög konyha klasszikusa, a gyros, világszerte igen kedvelt és népszerű étel. Az otthon készült gyros is igazi mediterrán csemege lehet, ha az intenzív aromájú, harmonikus fűszerkeverékünkkel készíti el. Kitűnő bárány-, borjú-, sertés-, szárnyas húsokhoz és tofuhoz.
Márka információk
Kotányi Prémium Minőség
A minőség számunkra a legfontosabb érték. Tradíció 1881 óta.
Görög sültek fűszerkeverék
Egyéb információk
Aromazárt csomagolás.
Összetevők
Jódozott étkezési só (étkezési só, kálium-jodid), Vöröshagyma, Paprika, Fokhagyma, Oregánó, Cukor, Bors, Rozmaring
A termék gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet (laktóz), zellert, szóját, mustárt és szezámmagot is felhasználó gyártóüzemben készült.
Tápértékre vonatkozó információk
100 g-ban | |
---|---|
Energia | 984 kJ / 234 kcal |
Zsír | 3,3 g |
ebből telített zsírsavak | 0,6 g |
Szénhidrát | 37 g |
ebből cukor | 30 g |
Fehérje | 7,3 g |
Só | 31,0 g |
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)
Elkészítés és tárolás
Receptek
Receptötletünk:
Gyros lilahagymával és olívabogyóval
2 fő részére:
300 g sertéshús, 2 EK olívaolaj, 1 EK Kotányi Görög sültek fűszerkeverék, 1 lilahagyma, 2 EK fekete olívabogyó, 2 EK hámozott, magozott, kis darabokra vágott paradicsom
Elkészítés:
A húst csíkozzuk fel és forgassuk meg a Kotányi Görög sültek fűszerkeverékben. A lilahagymát pucoljuk meg és vágjuk karikára. Az olívaolajat egy serpenyőben hevítsük fel és a húst pirítsuk át benne, majd a lilahagymákkal süssük tovább rövid ideig. Végül adjuk hozzá az olívabogyókat és a paradicsomot.
Tipp:
Tzatzikivel és friss kenyérrel tálaljuk. Kali oreksi!
További receptek a www.kotanyi.com/hu oldalon
Tárolás
Száraz helyen tartandó.
Mondja el véleményét!
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!