Termékleírás
Jellemzők
Természetesen - ízfokozók, tartósítószerek, mesterséges színezőanyagok nélkül
Termék információk
E keverék tökéletes ízt ad a hagyományos magyar ételeknek. Sülhet olajban, sütőben vagy akár grillen a hús, mindenképp finom, pikáns, magyaros ízt ad a Kotányi flekken fűszersó a húsoknak.
Márka információk
Kotányi Prémium Minőség
A minőség számunkra a legfontosabb érték. Tradíció 1881 óta.
Flekken fűszersó
Egyéb információk
Aromazáró csomagolás
Összetevők
Jódozott étkezési só (étkezési só, kálium-jodid), Mustármag, Cukor, Fokhagyma, Vöröshagyma, Füstölt paprika, Bors, Oregánó, Paprika
A termék gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet (laktóz), zellert, szóját, mustárt és szezámmagot is felhasználó gyártóüzemben készült.
Az allergén információk az összetevők között vastagon kiemelve találhatók.
Tápértékre vonatkozó információk
100 g-ban | |
---|---|
Energia | 751 kJ / 179 kcal |
Zsír | 5,3 g |
ebből telített zsírsavak | 0,4 g |
Szénhidrát | 24 g |
ebből cukor | 18 g |
Fehérje | 6,5 g |
Só | 55,0 g |
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)
Elkészítés és tárolás
Receptek
Fűszeres flekken sült burgonyával
2 fő részére:
400 g sertésflekken, 1 csomag Kotányi Flekken fűszersó, 2 EK olívaolaj.
A sült burgonyához: 4 közepes burgonya, olaj a sütéshez, 1 csipet só, Kotányi Feketebors malom, kevés fehér balzsamecet
Elkészítés:
A hússzeleteket dörzsöljük be a Kotányi Flekken fűszersóval, locsoljuk meg az olívaolajjal és 30 percig hagyjuk állni. A megtisztított, hámozatlan burgonyákat szeleteljük fel, majd forró olajban ropogósra süssük ki. Sóval és feketeborssal fűszerezzük és balzsamecettel csöpögtessük meg. A húsok mindkét oldalát rövid ideig grillezzük és a burgonyával tálaljuk.
Tipp:
Friss káposztasalátával szervírozzuk.
További receptek a www.kotanyi.com oldalon
Elkészítés és felhasználás
Felhasználási javaslat:
Mindenféle sertéshúsból készült sültekhez ajánljuk.
Tárolás
Száraz helyen tartandó.
Mondja el véleményét!
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!