Termékleírás
Jellemzők
Természetesen - ízfokozók, tartósítószerek, mesterséges színezőanyagok nélkül
Termék információk
A fasírtot sokféleképpen el lehet készíteni, de ha biztosra akar menni, akkor a Kotányi fasírt fűszerkeveréke a megoldás kulcsa. Ebben a keverékünkben minden benne van, ami a finom, ízletes fasírthoz kell: válogatott fűszerek, hagyma, fokhagyma, paprika.
Márka információk
Kotányi Prémium Minőség
A minőség számunkra a legfontosabb érték. Tradíció 1881 óta.
Fasírt fűszerkeverék
Egyéb információk
Aromazáró csomagolás
Összetevők
Jódozott étkezési só (étkezési só, kálium-jodid), Vöröshagyma, Fokhagyma, Paprika, Kömény, Bors, Cayennebors, Majoranna, Petrezselyem
A termék gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet (laktóz), zellert, szóját, mustárt és szezámmagot is felhasználó gyártóüzemben készült.
Tápértékre vonatkozó információk
100 g-ban | |
---|---|
Energia | 811 kJ / 193 kcal |
Zsír | 3,4 g |
ebből telített zsírsavak | 0,5 g |
Szénhidrát | 26 g |
ebből cukor | 15 g |
Fehérje | 8,3 g |
Só | 42,0 g |
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)
Elkészítés és tárolás
Receptek
Receptötletünk:
Vagdalt 2 fő részére:
800 g vegyes (marha, sertés) darált hús, 1 csomag Kotányi fasírt fűszerkeverék, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 EK aprított petrezselyem, 2 EK olaj, 2 tojás, 2 vízben áztatott, kinyomkodott zsemle, 1 TK mustár, zsemlemorzsa
Elkészítés:
A vöröshagymát és fokhagymát megpucoljuk, apróra felvágjuk és olajon megfuttatjuk. Lehűtjük, a hússal összekeverjük, majd a többi hozzávalót is hozzákeverjük és jól átdolgozzuk a masszát. Ízlés szerint utóízesítjük. Egy rudat formázunk belőle, megszórjuk zsemlemorzsával és egy kizsírozott tepsire helyezzük. Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 50 percig sütjük, míg szép piros, ropogós lesz. Felszeletelve tálaljuk.
Tipp:
Burgonyapürét kínáljunk mellé.
További receptek a www.kotanyi.com/hu oldalon
Elkészítés és felhasználás
Felhasználási javaslat:
Stefánia vagdalthoz, fasírtgolyókhoz, töltött paprikához, darált húsos rakott ételekhez ajánljuk.
Tárolás
Száraz helyen tartandó.
Mondja el véleményét!
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!