Jellemzők
Nem tartalmaz tartósítószert
Halászlékocka
1 adag = 250 ml (a csomagolás tartalma ~5 adaghoz elegendő)
Összetevők
Növényi zsírok (pálma, shea, sal), Só, Fűszerpaprika (17%), Ízfokozók (nátrium-glutamát, dinátrium-guanilát, dinátrium-inozinát), Vöröshagymapor (8,1%), Cukor, Főtt-szárított tőkehal (5,9%), Aromák (hallal), Színezék (ammóniás karamell), Cayenne-bors, Zellermag
A termék puhatestűeket és rákféléket tartalmazhat.
Az allergén információk az összetevők között vastagon kiemelve találhatók.
Tápértékre vonatkozó információk
100 ml elkészített termékben | 1 adag** elkészített termékben | %* 1 adagban** | |
---|---|---|---|
Energia | 80 kJ/19 kcal | 200 kJ/48 kcal | 2% |
Zsír | 1,5 g | 3,8 g | 5% |
amelyből telített zsírsavak | 0,9 g | 2,3 g | 12% |
Szénhidrát | 0,8 g | 2 g | <1% |
amelyből cukrok | <0,5 g | 1,2 g | 1% |
Fehérje | 0,6 g | 1,5 g | 3% |
Só | 1,4 g | 3,5 g | 58% |
*% Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal) | |||
**1 adag = 250 ml (a csomagolás tartalma ~5 adaghoz elegendő) |
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)
Elkészítés és tárolás
Elkészítés és felhasználás
Sokan, sokféleképpen készítik a halászlevet. Jó tudni azonban, hogy a halcsontokból, halfejből, egyéb nyesedékekből készített tartalmas alaplé sok mindenhez felhasználható, legyen az egy ízletes halpaprikás, vagy a Dorozsmai molnárponty tejfölös gombás mártása.
Felhasználási javaslat:
Két kockát tegyünk 400 ml forrásban lévő vízbe és oldódásig keverjük.
Tárolás
Száraz, hűvös helyen tárolandó!
Minőségét megőrzi a csomagolás oldalán látható hónap végéig (hó/év)
Mondja el véleményét!
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!