Összetevők
Só, Növényi zsírok (pálmazsír, shea vaj, sal vaj), Ízfokozók (nátrium-glutamát, dinátrium-guanilát, dinátrium-inozinát), Burgonyakeményítő, Cukor, Vöröshagymapor, Tyúkzsír 2% (tyúkzsír, antioxidáns (rozmaringkivonatok)), Fűszerek (kurkuma, zellermag), Sárgarépa 1%, Élesztőkivonat, Petrezselyem 0,4%, Aromák, Tyúkhúslékivonat 0,1%, Karamell szirup, Maltodextrin
Az allergén információk az összetevők között vastagon kiemelve találhatók.
Tápértékre vonatkozó információk
100 ml elkészített termékben | 1 adag** elkészített termékben | %* 1 adagban** | |
---|---|---|---|
Energia | 25 kJ/6 kcal | 63 kJ/15 kcal | <1% |
Zsír | <0,5 g | 1,1 g | 2% |
amelyből telített zsírsavak | 0,3 g | 0,7 g | 4% |
Szénhidrát | <0,5 g | 0,9 g | <1% |
amelyből cukrok | <0,5 g | <0,5 g | <1% |
Rost | <0,5 g | <0,5 g | |
Fehérje | <0,5 g | <0,5 g | 1% |
Só | 0,92 g | 2,3 g | 38% |
*% Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal) | |||
**1 adag = 250 ml (a csomagolás tartalma 24 adaghoz elegendő) |
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)
Elkészítés és tárolás
Elkészítés és felhasználás
Tyúkhúsleves főzésénél igyekezzünk jól megválasztani a zsíros, a csontos és a húsos részek arányát. A farhát kiváló alapanyag levesfőzéshez. A csontokból és a zsírosabb részekből jellemző ízanyagok szabadulnak fel a főzés során, amitől gazdagabb lesz a levesünk.
Elkészítési javaslat:
Egy kockát tegyen 500 ml forrásban lévő vízbe és oldódásig keverje.
Tárolás
Száraz, hűvös helyen tárolandó! Minőségét megőrzi a csomagolás oldalán látható hónap végéig (hó/év).
Mondja el véleményét!
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!