A Kikilla Shop honlapja a legjobb felhasználói élmény érdekében sütiket (cookie) alkalmaz. Weboldalunk használatával jóváhagyod a sütik használatát. További tudnivalók

Horváth Rozi tört fahéj 15g darabos

Kedvencek közé!
159 Ft
10 600 Ft / kg
Cikkszám: 1450
Súly: 0.017 kg

Összetevők

A termék gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet (laktóz), zellert, szóját, mustárt és szezámmagot is felhasználó gyártóüzemben készült.

Elkészítés és tárolás

Receptek

Tradicionális ízeink újragondolva

Dán fahéjas csiga

1,5 ó
Elkészítés: közepes
Költség: átlagos

Hozzávalók:
300 g tej, 2 ek Horváth Rozi tört fahéj, 50 g olvasztott vaj, 425 g liszt, 10 g élesztő, 60 g cukor, 1 kiskanál só, 1 tojás. A töltelékhez: 75 g olvasztott vaj, 50 g barna cukor, 2 ek őrölt fahéj.

Elkészítése:
A kelt tésztához a tejet felforraljuk a tört fahéjjal, 5 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Kiveszünk belőle fél deciliternyit és felforraljuk benne az élesztőt. Ezután minden alapanyagot alaposan összedolgozunk, 10 percig dagasztjuk, majd 1 órát hagyjuk kelni meleg helyen a tésztát.
Mikor a duplájára kelt, enyhén lisztezett felületen fél centi vastag téglalapra nyújtjuk, megkenjük az olvasztott vajjal, majd megszórjuk a barna cukorral és az őrölt fahéjjal. Feltekerjük, négy centis csigákra vágjuk és egy kivajazott formába tesszük úgy, hogy sütés közben meg tudjon duzzadni.
200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp:
Vaníliasodóval vagy fahéjas sziruppal érdemes meglocsolni a kész csigákat.

Tárolás

Száraz, fénytől védett helyen tartandó!

Nincsenek beküldve vélemények

Mondja el véleményét!

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!

Elfelejtett jelszó - Regisztráció