Összetevők
A termék gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet (laktóz), zellert, szóját, mustárt és szezámmagot is felhasználó gyártóüzemben készült.
Elkészítés és tárolás
Receptek
Tradicionális ízeink újragondolva
Dán fahéjas csiga
1,5 ó
Elkészítés: közepes
Költség: átlagos
Hozzávalók:
300 g tej, 2 ek Horváth Rozi tört fahéj, 50 g olvasztott vaj, 425 g liszt, 10 g élesztő, 60 g cukor, 1 kiskanál só, 1 tojás. A töltelékhez: 75 g olvasztott vaj, 50 g barna cukor, 2 ek őrölt fahéj.
Elkészítése:
A kelt tésztához a tejet felforraljuk a tört fahéjjal, 5 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Kiveszünk belőle fél deciliternyit és felforraljuk benne az élesztőt. Ezután minden alapanyagot alaposan összedolgozunk, 10 percig dagasztjuk, majd 1 órát hagyjuk kelni meleg helyen a tésztát.
Mikor a duplájára kelt, enyhén lisztezett felületen fél centi vastag téglalapra nyújtjuk, megkenjük az olvasztott vajjal, majd megszórjuk a barna cukorral és az őrölt fahéjjal. Feltekerjük, négy centis csigákra vágjuk és egy kivajazott formába tesszük úgy, hogy sütés közben meg tudjon duzzadni.
200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp:
Vaníliasodóval vagy fahéjas sziruppal érdemes meglocsolni a kész csigákat.
Tárolás
Száraz, fénytől védett helyen tartandó!
Mondja el véleményét!
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!