Termékleírás
Jellemzők
Segédanyag
Márka információk
Kedves Vásárló!
Köszönöm, hogy Ön is a termékeim közül választott. Segítségükkel elkészítheti kedvenc ételeit, kipróbálhat új fogásokat, desszerteket vagy felfedezhet új, izgalmas ízeket. Ossza meg velem tapasztalatait, írja meg kedvenc receptjeit a következő e-mail címre: info@horvathrozi.hu. Sikeres sütés-főzést és jó étvágyat kívánok!
Szódabikarbóna, étkezési
Egyéb információk
Nátrium-hidrogén-karbonát tartalom minimum: 99%
Összetevők
A termék gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet (laktóz), zellert, szóját, mustárt és szezámmagot is felhasználó gyártóüzemben készült.
Elkészítés és tárolás
Receptek
Tradicionális ízeink újragondolva
Amerikai palacsinta
30 p
Elkészítés: könnyű
Költség: átlagos
Hozzávalók:
285 g liszt, 1 tk sütőpor, fél tk Horváth Rozi szódabikarbóna, 1 tk só, 1 ek cukor, 2 tojás, 340 g író (vagy joghurt), 225 g tejföl, 4 ek olvasztott vaj.
Elkészítése:
A szárazanyagot egy tálban elkeverjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből habot verünk. A sárgáját, írót, tejfölt simára keverjük, majd óvatosan hozzácsorgatjuk az olvasztott vajat. Az írós keverékhez spatulával finoman belekeverjük a tojásfehérje habot, majd gyors mozdulatokkal a szárazanyagokat.
Egy serpenyőben kevés olajat vagy vajat hevítünk és egy kisebb merőkanálnyit mérünk rá a tésztából. Elterítjük, majd oldalanként 2-2 percig sütjük. Hagyományosan forró juharsziruppal és vajjal fogyasztják, de friss gyümölcsökkel, mézzel, csokoládéval is kiváló.
Tipp:
A szódabikarbóna nem csak levegőssé teszi a palacsintát, de segít abban is, hogy egyenletesen karamellizálódjon.
Tárolás
Száraz, fénytől védett helyen tartandó!
Mondja el véleményét!
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!