Termékleírás
Jellemzők
Különlegesség
Márka információk
Kedves Vásárló! Köszönöm, hogy Ön is a termékeim közül választott. Segítségükkel elkészítheti kedvenc ételeit, kipróbálhat új fogásokat, desszerteket vagy felfedezhet új, izgalmas ízeket. Ossza meg velem tapasztalatait, írja meg kedvenc receptjeit a következő e-mail címre: info@horvathrozi.hu. Sikeres sütés-főzést és jó étvágyat kívánok!
Szerecsendió őrölt, szárított
Egyéb információk
Aromazáró csomagolásban
Összetevők
A termék gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet (laktóz), zellert, szóját, mustárt és szezámmagot is felhasználó gyártóüzemben készült.
Elkészítés és tárolás
Receptek
Tradicionális ízeink újragondolva
Besameles karfiol
1 ó
Elkészítés: könnyű
Költség: olcsó
Hozzávalók:
1 kg karfiol, 1 l tej, 15 dkg vaj, 5 dkg liszt, 1 kk Horváth Rozi szerecsendió, 20 dkg bacon, só, bors, 15 dkg reszelt sajt.
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira bontjuk, majd egy percig sós forró vízben főzzük, ezután leszűrjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Elkészítjük a besamel mártást: a vajat egy forralóban felhevítjük, fakanállal belekeverjük a lisztet, majd mikor csomómentes, hozzáadjuk a tejet. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
A bacont felkockázzuk, majd forró serpenyőben megpirítjuk. A karfiolokat egy hőálló tálba rétegezzük a baconnel, leöntjük a besamelmártással, majd egyenletesen megszórjuk a reszelt sajttal. Az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
Tipp:
Készíthetjük brokkolival, pagodakarfiollal vegyesen, a mártást pedig ízesíthetjük friss zöldfűszerekkel, például petrezselyemmel.
Tárolás
Száraz, fénytől védett helyen tartandó!
Mondja el véleményét!
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!