Összetevők
A termék gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet (laktóz), zellert, szóját, mustárt és szezámmagot is felhasználó gyártóüzemben készült.
Elkészítés és tárolás
Receptek
Tradicionális ízeink újragondolva
1,5 ó
Elkészítés: könnyű
Költség: átlagos
Paradicsomos-fetás lepény
Hozzávalók: 250 g finomliszt, 10 g élesztő, 1,5 dl víz, 1 tk só, 3 ek olívaolaj, 100 g feta, 2 paradicsom, 1 tk Horváth Rozi majoranna.
Elkészítése:
Az élesztőt fél deci langyos vízben, egy csipet cukorral felfuttatjuk. Összegyúrjuk a liszttel, sóval, egy evőkanál olívaolajjal és a maradék vízzel, amíg sima, ruganyos tésztát kapunk. 1 órát hagyjuk kelni.
Ezután kör alakúra nyújtjuk és egy evőkanál olívaolajjal megkent tepsire tesszük. Meglocsoljuk egyenletesen a maradék olajjal, megszórjuk a majorannával, rámorzsoljuk a sajtot, végül megszórjuk a felkockázott paradicsommal. 220 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
Tipp:
Ezt a lepényt (focaccia-t) gazdagíthatjuk olívabogyóval, aszalt paradicsommal vagy pármai sonkával is.
Tárolás
Száraz, fénytől védett helyen tartandó!
Mondja el véleményét!
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!