Összetevők
Kakaópor, 20-22% kakaóvaj-tartalom
Tartalmazhat: glutén, tojás, tej, diófélék.
Tápértékre vonatkozó információk
100 g termékben: | |
---|---|
Energia: | 1517 kJ |
366 kcal | |
Zsír: | 21 g |
amelyből telített zsírsavak: | 13 g |
Szénhidrát: | 8,9 g |
amelyől cukrok: | 0,6 g |
Fehérje: | 20 g |
Só: | 0,08 g |
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)
Termékadatok
Eredet
Származási ország: Hollandia
Elkészítés és tárolás
Receptek
Receptjavaslat: Márványos kuglóf
Hozzávalók:
• 4 tojás
• 300 g porcukor
• 100 ml napraforgóolaj
• 100 ml tej
• 1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
• 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
• 300 g búzaliszt
• 2 evőkanál (kb. 20-25 g) Dr. Oetker Holland Kakaópor sütéshez
Előkészítés:
A sütőt előmelegítjük. A kuglófformát (22 cm) jól kivajazzuk, majd liszttel hintjük.
Elkészítés:
A hozzávalókat kimérjük és a kakaópor kivételével mindent egy keverőtálba öntünk, majd kézi robotgéppel (habverő) magas fokozaton, legalább 4 percig keverjük. A kivajazott formában a tészta 2/3 részét egyenletesen elosztjuk, majd a maradék 1/3 részhez hozzáadjuk a 2 evőkanál kakaóport és alaposan elkeverjük. A ”sárga” tészta tetejére öntjük, tetejét elsimítjuk (márványosabb hatás kedvéért a barna és a sárga tésztát egy villával is átforgathatjuk), majd megsütjük.
Alsó-felső sütés: 175°C, előmelegítve
Sütési idő: kb. 45-50 perc
A sütési idő elteltével a kuglófot a sütőből kivesszük és 10 percig a formában hagyjuk hűlni, majd sütőrácsra fordítjuk. Ha teljesen kihűlt, cukorral meghintve tálaljuk.
Elkészítés és felhasználás
Felhasználási javaslat:
Sütemények tésztáihoz, krémekhez, töltelékekhez, bevonatokhoz.
Tárolás
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Mondja el véleményét!
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!