Jellemzők
Dunsztolás nélkül!, Kiemelkedően magas gyümölcstartalmú dzsemek és lekvárok készítéséhez, 1000 g gyümölcs, 250 g cukor, Gyors és cukortakarékos!
Termék információk
Javasolt kiemelkedően magas gyümölcs-, illetve alacsony cukortartalmú dzsemek és lekvárok készítéséhez. Kiemeli a gyümölcs eredeti ízét.
Cukortakarékos zselírozóanyag házi befőzéshez
Összetevők
Dextróz, Zselésítőanyag (pektinek), Savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), Tartósítószer (szorbinsav), Pálmaolaj
Elkészítés és tárolás
Receptek
Adagolás:
1000 g gyümölcs (előkészített), 250 g cukor, 1 tasak Dzsemfix 4:1.
1. Lekvár készítéséhez a megtisztított, kimért gyümölcsöt szükség szerint daraboljuk, majd az egészet pépesítjük.
Dzsem készítéséhez a megtisztított, kimért gyümölcs felét apróra vágjuk, másik felét pépesítjük.
2. Az előkészített gyümölcsöt egy főzőedénybe öntjük. A dzsemfixet a kimért cukorral elkeverjük, és a gyümölcshöz adjuk, majd állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a lekvárt vagy dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről.
3. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.
Tipp:
• Friss helyett használhatunk fagyasztott gyümölcsöt is. Felolvasztás, lecsepegtetés után mérjük ki a szükséges mennyiséget.
• A kész lekvárt száraz, hűvös helyen, a felnyitott üveget hűtőszekrényben tároljuk.
• További tippek, javaslatok: www.befozok.hu oldalon.
Tárolás
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Mondja el véleményét!
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!