Termékleírás
Jellemzők
Dunsztolás nélkül!, Magas gyümölcstartalmú dzsemek és lekvárok készítéséhez, 1250 g gyümölcs, 500 g cukor, Gyors és cukortakarékos!, 3 tasak 3,75 g gyümölcshöz, Családi csomag - kedvező ár, A minőség a legjobb recept, Gyümölcsökről felsőfokon!, Családi csomag
Termék információk
Javasolt magas gyümölcstartalmú dzsemek és lekvárok készítéséhez.
Kiemeli a gyümölcs eredeti ízét.
A Dr. Oetker Dzsemfix 2:1 segítségével magas gyümölcstartalmú dzsemeket és lekvárokat készíthetünk. Igazán cukortakarékos, és a lekvárfőzés is csak néhány percbe telik.
A Dr. Oetker befőzőszerekben a természetes gyümölcspektin teszi lehetővé, hogy a hosszadalmas főzési folyamatot 3 percre rövidítsük. Ezáltal a gyümölcsök rostjai nem főnek szét, így megőrzik az értékes vitaminokat és a gyümölcsök eredeti ízét.
Cukortakarékos zselírozóanyag házi befőzéshez.
Összetevők
Dextróz, Zselésítõ anyag (pektinek), Savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), Tartósítószer (szorbinsav), Pálmaolaj
Elkészítés és tárolás
Receptek
41 számú recept a belső oldalon.
További receptötleteket legújabb receptesfüzetünkben vagy honlapunkon talál!
Elkészítés és felhasználás
Adagolás:
1000-1250 g gyümölcs (előkészített), 500 g cukor, 1 tasak Dzsemfix 2:1.
1. Lekvár készítéséhez a megtisztított, kimért gyümölcsöt szükség szerint daraboljuk, majd az egészet pépesítjük.
Dzsem készítéséhez a megtisztított, kimért gyümölcs felét apróra vágjuk, másik felét pépesítjük.
2. Az előkészített gyümölcsöt egy főzőedénybe öntjük. A dzsemfixet a kimért cukorral elkeverjük, és a gyümölcshöz adjuk, majd állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a lekvárt vagy dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről.
3. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.
Tipp:
• Őszibarack eltevése esetén használjunk két tasak Dzsemfixet a megadott gyümölcs és cukor mennyisége mellé.
• Friss helyett használhatunk fagyasztott gyümölcsöt is. Felolvasztás, lecsepegtetés után mérjük ki a szükséges mennyiséget.
• A kész lekvárt száraz, hűvös helyen, a felnyitott üveget hűtőszekrényben tároljuk.
• További tippek, javaslatok: www.befozok.hu oldalon.
Tárolás
Száraz, hűvös helyen tartandó.
Mondja el véleményét!
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezzen be!